Aras Kargo, Avusturyalılara geçiyor
  1. Anasayfa
  2. Genel

Aras Kargo, Avusturyalılara geçiyor

0

Avusturyalı lojistik şirketi Österreichische Post (Austrian Post), yüzde 25 hisse sahibi olduğu Aras Kargo’daki payını yüzde 80’e yükselteceğini açıkladı.

Avusturyalı şirketten yapılan açıklamaya göre, Baran Aras yüzde 20 hisse ile müşterek malik olmaya devam edecek ve aynı zamanda Aras Kargo Yönetim Kurulu’nda görev alacak.

2013 YILINDA ORTAK OLDULAR

Aras Kargo’ya 2013 yılında yüzde 25 hisseyle ortak olan Österreichische Post, şirketteki payını yüzde 75’e yükseltmek için 2016 yılında süreç başlatmıştı.

Ancak Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras, 2017 yılında sürece karşı çıkmış, Avusturyalı ortaklarının şirketteki payını yüzde 25’ten yüzde 75’e çıkarmak için sundukları satın alma opsiyonunu reddettiklerini belirterek, mevcut yüzde 25 hisselerini geri almaya da hazır olduklarını açıklamıştı.

Şubat 2017 tarihinde firma içindeki anlaşmazlıklar sebebiyle şirkete kayyum atanmıştı.

1979 yılında Celal Aras tarafından kurulan Aras Dağıtım ve Pazarlama, 1989 yılında Aras Kargo’ya dönüştü. 900’e yakan şubesi ve 4,000’den fazla araç filosu bulunan şirkette 14 bine yakın personel çalışıyor.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir