Ziraat Bankası’nın  kapatılan ‘asrın projesi’ keşke şimdi olsaydı
  1. Anasayfa
  2. Genel

Ziraat Bankası’nın kapatılan ‘asrın projesi’ keşke şimdi olsaydı

0

Ziraat Bankası’nın 2008 yılında Genel Müdür Can Akın Çağlar zamanında hizmete soktuğu bankacılık sektöründe ‘asrın projesi’ diye tanıtılan ve 2014 yılında kapatılan Görüntülü İşlem Merkezi (GİM) koronavirüs salgınının yaygınlaştığı bu günlerde kapatılmasının ne kadar yanlış olduğu gerçeği ortaya çıktı.

Halk arasında “memursuz banka şubesi” olarak bilinen Görüntülü İşlem Merkezi (GİM), Türk bankacılık sektöründe çığır açacağı öne sürülerek 2008 yılında Ziraat Bankası tarafından hayata geçirildi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hayata geçirilen proje kapsamında ilk olarak 2008’de üç adet görüntülü işlem merkezi açıldı. Ziraat Bankası, merkez sayısını 2013 yılı sonu itibariyle 88’e çıkardı.

AKP Hükümeti’nin, bankacılık sektöründeki en büyük projelerinin başında sayılan görüntülü işlem merkezleri, birer banka şubesi gibi çalışıyordu. Şubede, video sistemi ile vatandaşlar banka personeli ile irtibat kuruyorlar ve bir anlamda, işlemler görüntülü olarak gerçekleştiriliyordu.

Beş yıllık dönemde görüntülü işlem merkezleri yeterli derecede ilgi görmedi. Bu süreçte ATM’lerle görüntülü işlem merkezleri arasındaki maliyet farkı  görüntülü işlem merkezi projesinin banka yönetimince askıya alınmasına yol açtı. Banka yönetim kurulu görüntülü işlem merkezlerinin kademeli olarak kapatılmasını kararlaştırdı. Banka 20 Haziran 2013 tarih ve 42 sayılı genel müdürlük onayı ile de görüntülü işlem merkezlerinin kapatılmasına karar verdi.

Koronavirüs salgının yaşandığı bu günlerde Ziraat Bankası için Görüntülü İşlem Merkezlerinin(GİM) ne kadar gerekli olduğu ortaya çıktı.

  • 4
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 1
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir