Yerli otomobil Togg, Almanya’da, Türkiye’den daha ucuz
  1. Anasayfa
  2. Genel

Yerli otomobil Togg, Almanya’da, Türkiye’den daha ucuz

0

Türkiye’de üretilen ‘yerli ve milli otomobil’ olarak satılan Togg, Almanya’da Türkiye’den daha ucuza satışa çıktı.

Togg, Avrupa’daki ilk pazarı olan Almanya’da resmen satışa çıktı. Münih’te düzenlenen IAA Mobility 2025 fuarında dünya lansmanı yapılan T10X ve T10F modelleri, müşterilere sunulmaya başlandı. 

Her iki modelin de arkadan itişli, standart menzilli Vi versiyonu 34 bin 295 Euro olarak belirlendi. Uzun menzilli, arkadan itişli Vi versiyonunun fiyatı 40 bin 118 Euro, V2 donanım paketli uzun menzilli modellerin fiyatı ise 41 bin 200 Euro olarak açıklandı.

Türkiye’de daha pahalı

Türkiye’deki fiyatlara bakıldığında ise T10X’in en ucuz modeli, bugünkü Euro kuruyla, Almanya’daki fiyatından yaklaşık 190 bin TL fazlaya geliyor. 

Uzun menzilli, arkadan itişli Vi versiyonunun fiyatı da 216 bin lira pahalıya denk geliyor. 

En üst modeli ise 355 bin lira daha pahalıya denk geliyor. 

Aynı durum, diğer modelde de söz konusu 

Geçen günlerde tanıtılan, Togg’un 2’nci akıllı cihazı T10F’de de benzer fiyat farkları bulunuyor. En ucuz modelin Türkiye fiyatı, Almanya fiyatından yaklaşık 200 bin lira daha pahalıya satılıyor. 

En pahalı modeli ise Almanya’da 362 bin TL daha ucuza satılıyor.

Kaynak: Gazete Oksijen

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir