Sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı gözaltına alındı.
Nihat Kırmızı’nın İşlemleri Mali Şube’de Sürüyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında adli işlemlerin sürdüğü belirtildi. Kırmızı’nın işlemlerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü’nde devam ettiği öğrenildi.
Fon Soruşturmasının Kapsamı
Kırmızı’nın gözaltına alınması, son haftalarda genişleyerek süren fon soruşturması kapsamında finans sektöründeki farklı şirket ve yöneticilere yönelik alınan gözaltı kararlarının bir devamı niteliğinde. Soruşturma kapsamında daha önce Tera Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen ile bazı fon yöneticilerinin de gözaltına alındığı bildirilmişti. Sermaye Piyasası Kurulu ise süreçte yedi portföy yönetim şirketinin 131 fonunu tasfiye etme kararı almıştı.
Kaynak: Finansın Gündemi
