İktisatçı Hanke, Türkiye’nin enflasyonunu bu kez yüzde 94,86 olarak ölçtü

İktisatçı Hanke, Türkiye’nin enflasyonunu bu kez yüzde 94,86 olarak ölçtü

Banka Dünyası'nı Google'da tercih edilen kaynağınız yapın!

Türkiye’nin enflasyonuna ilişkin yaptığı hesaplamalarla dikkat çeken dünyada ünlü ekonomist Steve Hanke, TÜİK hesaplamasının gerçeğin çok dışında olduğunu dile getirdi.

 Türkiye ekonomisini yakından takip etmesiyle bilinen ve enflasyon hesaplamalarıyla dikka çekten dünyaca ünlü ekonomist John Hopkins Üniversitesi Ekonomi Profesörü Steve Hanke, Türkiye ile ilgili yeni bir Twitter mesajı paylaştı. 

Hanke, mesajında, “Bugün Türkiye’nin enflasyonunu yıllık yüzde 94,86 olarak hesaplıyorum. Bu arada TÜİK, Türkiye’nin resmi Aralık 2021 enflasyonunu yüzde 36,08 olarak açıkladı. TÜİK’in açıkladığı rakam, hesaplamanın çok dışında. Bu, Başkan Erdoğan’ın ve maiyetinin “evet adam”larından gelen günlük sahtekarlıktan başka bir şey değil” dedi.

  • alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
    0
  • e_lendim
    Eğlendim
    0
  • be_endim
    Beğendim
    0
  • be_enmedim
    Beğenmedim
    0
  • d_nceliyim
    Düşünceliyim
    0
  • _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
    0