EYT’nin “maliyeti” belli oldu

EYT’nin “maliyeti” belli oldu

Banka Dünyası'nı Google'da tercih edilen kaynağınız yapın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün EYT konusu ile ilgili yaptığı açıklamada 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olma hakkı kazandığını söyledi. Söz konusu 2 milyon vatandaşın emekli olması yaklaşık 250 milyar liraya mal olacak.

Milyonların gözü kulağı olan EYT ile ilgili “müjdeli” haber dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Beştepe’de Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a ilişkin toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan “2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına ulaşıyor. Yaş sınırı uygulanmayacaktır.  Mali çalışmaları da yaptık. Hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş hazırlıyoruz” dedi.

Söz konusu karara bazı kesim tepki gösterirken ülke genelinde bazı bölgelerde vatandaşlar kararı davul zurna ile kutladı.

Bununla birlikte borsa ve ekonomi kanalı olan Bloomberg’in haberine göre üst düzey bir yetkili söz konusu EYT kararının yaklaşık 250 milyar liraya (13,4 milyar dolar) mal olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Haberde, tahminde bulunan yetkilinin EYT kararından yararlanan çalışan sayısının beş milyona çıkmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda maliyetin artacağını söylediği ifade edildi.

  • alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
    1
  • e_lendim
    Eğlendim
    1
  • be_endim
    Beğendim
    0
  • be_enmedim
    Beğenmedim
    0
  • d_nceliyim
    Düşünceliyim
    0
  • _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
    1