Ankara’daki Kızılay AVM iflas etti
  1. Anasayfa
  2. Genel

Ankara’daki Kızılay AVM iflas etti

0

Yap-İşlet-Devret modeliyle, 25 yıllığına işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul’e verilen Ankara’nın göbeğinde yer alan Kızılay AVM iflas etti.

Yönetimi devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, süresiz kira sözleşmeleri bulunan ve iş yapma potansiyeli yüksek olan esnaflara ihtarname çekerek dükkânların boşaltılmasını istedi.

İFLAS SONRASI DÜKKANLAR KAPANACAK MI?

Başkent Ankara’nın göbeğinde yer alan Kızılay AVM’nin iflas etmesinin ardından alışveriş merkezinin yönetimini devralan mülk sahibi Türk Kızılayı ise AVM esnafından fahiş kira artışı istedi. Yüksek kira artışı karşısında çaresiz kalan bazı esnaflar dükkân kapatmaya gidiyor.

2 EYLÜLE KADAR DÜKKANLARI BOŞALTIN İHTARI

Elips Haber’in haberine göre Türk Kızılay’ının mülk sahibi olduğu Kızılay AVM’nin işletmesini yürüten Karsaklar Gayrimenkul Yatırım İşletme A.Ş, 2018 yılından sonra kira ödemesi yapmadı. Kirasını tahsil etmek isteyen mülk sahibi Türk Kızılayı ise alt kiracı olan esnafa ihtar çekerek kirasını tahsil etmek istedi. 

Türk Kızılayı ayrıca 100-120 civarında dükkânın yer aldığı Kızılay AVM’deki 40’a yakın işyerinin tahliyesini talep etti. Ancak mahkeme, Yap-İşlet-Devret ile Kızılay AVM’yi işleten Karsaklar Gayrimenkul iflas etmediği için mülk sahibi Kızılay’ın kirasını bu şirketten almasını gerektiğine hükmetti. Karsaklar Gayrimenkul’ün 3 Ağustos’ta iflasını bildirmesi üzerine ise, mülk sahibi olan Türk Kızılayı, süresiz kira sözleşmesi bulunan esnaflara ihtarname çekerek dükkânların en geç 2 Eylül Cumartesi gününe kadar boşaltılmasını istedi.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir