Akbank CEO’su Kaan Gür: Makroihtiyati önlemler önümüzdeki çeyreklerde gevşemeye başlayacak
  1. Anasayfa
  2. Akbank

Akbank CEO’su Kaan Gür: Makroihtiyati önlemler önümüzdeki çeyreklerde gevşemeye başlayacak

0

Akbank CEO’su Kaan Gür, Türkiye’de enflasyonda düşüşün devam etmesini beklediklerini ifade ederek, “Faiz indirim döngüsünün başlamasıyla makroihtiyati önlemler önümüzdeki çeyreklerde gevşemeye başlayacaktır” ifadesini kullandı.

Bloomberg tarafından İstanbul’da düzenlenen Future of Finance Zirvesi’nde katıldığı panelde soruları yanıtlayan Akbank CEO’su Kaan Gür, faiz indirim döngüsünün başlamasıyla makroihtiyati önlemlerin de önümüzdeki çeyreklerde gevşemeye başlayacağını öngördü.

Gür enflasyondaki düşüşün, bankaların daha fazla net faiz marjı ve kâr elde etmesine yardımcı olacağını belirterek “Faiz indirimleri ve mevduat faizleri bankacılık sisteminin belirli bir kârlılık düzeyini korumasına yardımcı olacaktır” yorumunu yaptı.

Gür KOBİ’lerin ana büyüme alanları olacağını ifade etti.

  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir