Kalkınma ve Yatırım Bankaları 2025 yılı 3. çeyrek solo bilançolarını açıkladılar.
Kalkınma ve Yatırım Bankalarından 2025 yılının ilk dokuz ayında en fazla kar rakamına ulaşan banka 39.022 milyon TL ile Türk Eximbank’tır. İkinciliği 18.122 milyon TL ile İller Bankası alırken üçüncülüğü 9.285 milyon TL ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası almıştır. 2025 yılının ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre oransal olarak en büyük kar artışını yakalayan banka ise % 1.102 kar artışı ile Q Yatırım Bankası’dır. Onu % 1.058 ile Tera Yatırım Bankası ve % 283 kar artışı ile Hedef Yatırım Bankası takip etmektedir.
2025 yılı ilk dokuz aya ait solo bilançoları incelediğimizde geçen yılın aynı dönemine göre Bank Of America Yatırım Bankası, Destek Yatırım Bankası, Golden Global Yatırım Bankası ve Diler Yatırım Bankası’nın karında ise azalma yaşanmıştır.
Geçen yılın aynı döneminde 169 milyon TL zarar açıklayan Misyon Yatırım Bankası’nın zararı 2025 yılının ilk dokuz ayında % 356 artışla 356 milyon TL’ye ulaşmıştır.
NOT: Rakamlar yuvarlanarak alınmıştır.
Kalkınma ve Yatırım Bankalarının 30 Eylül 2024/2025 Yılı Kar Rakamlarının Karşılaştırma Tablosu:


