İki dev bankadan birleşme “sinyali”
  1. Anasayfa
  2. Bankalar

İki dev bankadan birleşme “sinyali”

0

İsviçre’nin iki dev bankası birleşme hazırlığında… İddia, konuya yakın kişileri kaynak gösteren İsviçre merkezli Inside Paradeplatz’da yer aldı. Haberde, UBS ve Credit Suisse’in yönetim kurulu başkanlarının potansiyel bir birleşme seçeneğini değerlendirdiği kaydedildi.

“Signal” (sinyal) isimli birleşme projesi gerçekleşmesi halinde, toplam iş gücünün de yüzde 10 ila 20’sine denk gelen en az 15 bin çalışanın işini kaybedebileceği savunuldu.

İddiaya göre, UBS Yönetim Kurulu Başkanı Axel Weber, konuyu İsviçre Maliye Bakanı Ueli Maurer’le de görüştü ve birleşme anlaşmasının gelecek yıl içinde gerçekleşebileceği öne sürüldü.

Haberde, İsviçre’nin bankacılık otoritesi Finma’nın da görüşmeler konusunda bilgilendirildiği belirtildi. Söz konusu anlaşma gerçekleşirse, 1997’den bu yana görülen en büyük banka birleşmesiyle Avrupa’nın en büyük bankası ortaya çıkacak

Kaynak: Dünya

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir