Dev gıda şirketi konkordato talep etti

Dev gıda şirketi konkordato talep etti

Banka Dünyası'nı Google'da tercih edilen kaynağınız yapın!

Türkiye’nin en büyük gıda şirketleri arasında yer alan Pakun Gıda, konkordato talebinde bulundu.

Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan Pakun Üretim Gıda Sanayi ve Ticaret şirketi, konkordato talebinde bulundu. Şirket geçen ekim ayında SPK’ya halka arz başvurusunda bulunmuştu. Mali durumu için detaylı araştırma başlatılan şirkete üç ay süre verildi.

Üç ay süre verildi

Pakun Üretim Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi içerisinde yaşadığı mali sıkıntılar, şirketin konkordato başvurusunda bulunmasına neden oldu.

Samsun Asliye Ticaret Mahkemesi, 17 Ocak’ta verdiği karar ile Pakun’a üç ay süreyle geçici mühlet verdi. Bu süreç, şirketin mali durumunun daha detaylı incelenmesi amacıyla başlatıldı. ParaMedya’nın haberine göre, Mahkemenin aldığı karar doğrultusunda, Pakun’un mali tablolarını incelemek için bir konkordato komiser heyeti oluşturuldu. Bu heyette, bağımsız denetçi ve mali müşavir Fuat Kubilay, mali müşavir Deniz Eroğlu ile hukukçu Bülent Köksal görev aldı.

  • alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
    0
  • e_lendim
    Eğlendim
    0
  • be_endim
    Beğendim
    0
  • be_enmedim
    Beğenmedim
    0
  • d_nceliyim
    Düşünceliyim
    0
  • _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
    0