Koronavirüs salgınında meslek grubu olarak en riskli meslekler arasında yer alan bankacıların her gün pek çok kişiyle iletişim kurması ve sürekli para ile temas etmesi koronavirüs bulaşma riskini artırmaktadır.
Maalesef her gün koronavirüs nedeniyle bir banka şubesinin kapandığı ve çalışanlarının karantina altına alındığı haberleri geliyor. Bugün Ziraat Bankası Edirne Lalapaşa şubesi çalışanlarının birinde koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine şube geçici olarak kapatıldı. Şube çalışanlarının tamamı bir öğrenci yurdunda 14 günlük karantina altına alındı.
Kamu bankalarında bayram ikramiyesi, esnaf paketi, destek kredisi, bireysel kredileri öteleme , KGF vb. gibi işlemler nedeniyle şubelerde yoğunluk gözlemlenirken bu durum koronavirüsünün yayılma riskini ise artırmaktadır.

