BBVA’nın Türk CEO’su Genç: Türkiye’de uzun dönemli yatırımcıyız
  1. Anasayfa
  2. Garanti BBVA

BBVA’nın Türk CEO’su Genç: Türkiye’de uzun dönemli yatırımcıyız

0
BBVA’nın Türk CEO’su Onur Genç, Türkiye’ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Genç, BBVA’nın Türkiye’de uzun dönemli yatırımcı olduğunu ve gelişen ülke piyasalarındaki risklere yönetmeye hazır olduklarını kaydetti.

BBVA CEO’su Onur Genç, BBVA’nın genç nüfuslu ve dinamik ekonomiye sahip olan Türkiye’de uzun vadeli yatırımcı olduğunu söyledi.

Genç Türkiye gibi gelişen piyasalardaki riskleri yönetmeye hazır olduklarını belirtti.

TL’deki dalgalanmalara yönelik olarak Garanti BBVA’nın kredi portföyünde yabancı para ağırlığını son 5 yılda yüzde 40’ın üzerinde azalttıklarını belirten Genç “BBVA Grup’un hedge politikası önümüzdeki 12 ay için beklenen net kârın yüzde 60’ı ı için koruma sağlıyor” diye konuştu.

BBVA Sözcüsü ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı değişiminden bankanın Türkiye faaliyetlerinin etkilenmeyeceğini belirtti. Sözcü, Türkiye’de temel riskin Döviz riski olduğunu ve bu riski yönetmeye hazır olduklarını söyledi.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir