Gençlere tavsiyede bulunan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Hayal kurun, bir işte başarısız olabilirsiniz ama vazgeçmeyin. Dürüst olun ve devam edin” dedi.
Mehmet Zorlu Vakfı (MZV) Gençlik Zirvesi’nin dördüncüsü, 130 farklı üniversite ve 400 liseden 2 bini aşkın lise ve üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleşti.
MZV Gençlik Zirvesi’nde gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu şunları söyledi:
“Ben hep hayallerimin peşinden gittim ama hayalci olmadım. Gezdim, dolaştım, merak ettim, araştırdım. İnce ve uzun bir yolda bazı güçlüklerle karşılaştım ama peşini bırakmadım. Hangi işi yaparsam yapayım gider bakar, müşterinin mağazada ne istediğine dikkat ederdim. Piyasayı iyi koklar ve çok iyi gözlem yapardım. Tekstilde bu anlayışla birçok ilki gerçekleştirdim. Daima ileri baktım. Bu anlayışla geleceğin teknolojide olduğuna inanarak 1994 yılında neredeyse yok olmak üzere olan Vestel’i aldık. Bugün o Vestel 155 ülkeye teknolojik ürün ihraç ediyor, 22 yıldır kendi sektöründe ihracat şampiyonu oluyor. Ne iş yaptıysak hep en iyisi olması için çaba sarf ettik. Gençlere de tavsiyem; hayal kurun, bir işte başarısız olabilirsiniz ama vazgeçmeyin. Dürüst ve çalışkan olun ve devam edin. Yapacağınız işe inanın. İşinizin peşinden koşun, işinize aşık olun. Hedefinizi koyun ve çalıştığınız işte en yüksek neresi ise orayı hedefleyin ve çok çalışın. Başarı mutlaka gelecektir. Eğer başarılı olursanız hem siz kazanırsınız hem de ülkemiz kazanır” dedi.
Olgun Zorlu: Nitelikli eğitim için hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız
Zorlu Grubu olarak, Akıllı Hayat 2030 vizyonu doğrultusunda toplumsal etkisini her geçen gün daha da büyütmeyi sürdürdüklerini ve bu anlayışla geleceğin teminatı olan gençleri her platformda desteklediklerini ifade eden Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu ise etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bugün baktığımızda, Birleşmiş Milletler’in belirlediği, küresel kalkınma amaçlarının maddelerinden birinin de, nitelikli eğitim olduğunu görüyoruz. Birleşmiş Milletler’in bu yaklaşımı, kuşkusuz kurumların ve şirketlerin daha duyarlı olmasını teşvik edecek, eğitimde eşitsizliği gidermeye katkı sağlayacaktır. O yüzden eğitimin tüm aşamalarında; kamu, özel sektör ve sivil toplum olarak hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız. Biz de bu sorumluluk duygusuyla Mehmet Zorlu Vakfı ile aracılığıyla sunduğumuz burslar, yaptırdığımız okullar ve dört yıldır 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı ile gençlerimize nitelikli eğitim alanında katkı sağlamaya ve onları geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. Bugüne kadar programımızı bitiren öğrenci sayısı 1.000’e ulaştı. Eğitim programının en son ayağı olan MZV Gençlik Zirvesi’ne dört yılda 8 bine yakın gencimiz katıldı” dedi.
21. yüzyıl yetkinliklerinin de değişen ihtiyaçlarla birlikte her geçen gün yeniden şekillenmeye devam ettiğini söyleyen Olgun Zorlu, “Yapılan araştırmalar, yakın geleceğin dünyasında, duygusal becerilerle donatılmış insan kaynağına ihtiyaç olacağını ortaya koyuyor. 2020’de; problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, insan yönetimi, işbirliği ve duygusal zekânın daha fazla öne çıkacağı ifade ediliyor. Bu nedenle, gençlerin de önümüzdeki dönemde, daha başarılı ve üretken olması için, bu becerilere çok daha fazla ihtiyaç olacak. Biz de bu anlayışla eğitim programımızı geliştirmeye ve gençlerimizi 21. yüzyıla hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.