Varlık Fonu Kardemir hissesi alıyor

Varlık Fonu Kardemir hissesi alıyor

Banka Dünyası'nı Google'da tercih edilen kaynağınız yapın!
Türkiye Varlık Fonu, uzun süredir devam eden hissedarlık sorununun aşılması amacıyla harekete geçti. Fon’un KAP’a yaptığı açıklamada, Kardemir’de iki hissedarın A grubu paylarının bir bölümünün borsa dışında satın alınmasına yönelik anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Türkiye Varlık Fonu, Kardemir’de yıllardır devam eden hissedarlık sorununun çözümü için adım attı. Fon, Kardemir’in A Grubu hisselerinin yüzde 9.76’sını elinde bulunduran iki bağlı ortaklık, Kardökmak ve Karçel ile hisse alımı konusunda anlaştı. İki şirketten alınan Kardemir A hisseleri ile Fon’un Kardemir’deki payı yüzde 4.38’e çıktı.

Fon’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, “Varlık Fonu ile Kardökmak AŞ’nin Kardemir sermayesi içinde yer alan 31,99 milyon TL nominal değere sahip A grubu payları ile Karabük Çelik Yapı İmalat Montaj İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Kardemir sermayesi içinde yer alan 18,29 milyon TL nominal değere sahip A grubu paylarının 5 Aralık tarihinde Borsa kapanış fiyatı olan pay başına 13,05 TL bedel üzerinden borsa dışında satın alınmasına yönelik anlaşmaya varıldı.” denildi.

Söz konusu işlemin toplam büyüklüğü 656,34 milyon TL olarak kaydedildi.

  • alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
    0
  • e_lendim
    Eğlendim
    0
  • be_endim
    Beğendim
    0
  • be_enmedim
    Beğenmedim
    0
  • d_nceliyim
    Düşünceliyim
    0
  • _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
    0