Vakıfbank seküritizasyon kredisi sağladı
  1. Anasayfa
  2. Bankalar
  3. Vakıfbank

Vakıfbank seküritizasyon kredisi sağladı

0
Vakıfbank, 1,75 milyar dolarlık seküritizasyon kredisi sağladığını açıkladı. Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, söz konusu işleme Amerika’dan İngiltere’ye, kıta Avrupası ülkelerinden Asya’ya kadar çok geniş bir coğrafyadan talep geldiğini belirtti.

Vakıfbank, yurtdışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında, vadeleri 5-7 yıl arasında değişen işlemler neticesinde yeni yurtdışı ihracını tamamladığını, 7 farklı bankanın katılımıyla 1,75 milyar dolar menkul kıymetleştirme işlemine imza attığını bildirdi.

Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre 5 işlem dolar bazında 2 işlem Euro bazında gerçekleştirildi. VakıfBank’ın bu işlemine, uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından BB+ (durağan) seviyesinde not verildi.

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Söz konusu işleme Amerika’dan İngiltere’ye, kıta Avrupası ülkelerinden Asya’ya kadar çok geniş bir coğrafyadan talep geldi. Toplam 7 muhabir bankanın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz menkul kıymetleştirme işlemi, ülkemiz bankacılık sektöründe tek seferde gerçekleştiren en büyük işlem olma özelliğini taşıyor” dedi.

Kaynak: Bloomberg

  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 1
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir