Üç büyük kamu bankasının gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketleri ortaklık kurdu

Üç büyük kamu bankasının gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketleri ortaklık kurdu

0

Türkiye’nin üç büyük kamu bankasının gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketleri olan Halk GYO, Vakıf GYO ve Ziraat GYO, İstanbul’da dev bir karma proje yürütmek amacıyla resmi olarak adi ortaklık kurdu.

Şirketlerin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre ortaklık sözleşmesi 18 Eylül 2026 tarihinde imzalandı. İş birliğine dair öne çıkan detaylar şunlardır:

  • Projenin Konumu: Proje, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Kartal ilçesindeki iki büyük taşınmaz üzerinde geliştirilecek. Bu araziler Yakacık (37.915 m²) ve Çavuşoğlu (2.929 m²) mahallelerinde bulunuyor.
  • Kapsamı: Toplamda 40 bin metrekareyi aşan bir alanda, konut ve ticari alanları barındıran karma kullanımlı bir gayrimenkul projesi hayata geçirilecek.
  • Gelir ve Gider Paylaşımı: Sözleşme doğrultusunda proje kapsamında ortaya çıkacak tüm maliyetler, giderler ve elde edilecek kâr/gelir, üç kamu GYO şirketi arasında eşit (%33,3) olarak paylaşılacak.

Bu ortaklık, kamu bankalarının gayrimenkul kollarının güçlerini birleştirerek piyasada daha büyük ölçekli ve prestijli projeler üretmesini amaçlıyor.

  • alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
    0
  • e_lendim
    Eğlendim
    0
  • be_endim
    Beğendim
    0
  • be_enmedim
    Beğenmedim
    0
  • d_nceliyim
    Düşünceliyim
    0
  • _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
    0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir