Prof. Dr. Hakan Kara: Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı

Prof. Dr. Hakan Kara: Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı

Banka Dünyası'nı Google'da tercih edilen kaynağınız yapın!

Prof. Dr. Hakan Kara, TCMB’nin reel kesim güven endeksi verilerindeki tablo üzerinden beklentilerin enflasyonda düşüşü baskılayacağını öngördü.

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, “enflasyonda düşüş başka bahara kaldı” dedi.

TCMB’nin açıkladığı Reel Kesim Güven Endeksi Mart 2026 verilerine göre, mevsimsellikten arındırılmış endeks bir önceki aya göre 4,1 puan azalarak 100,0 seviyesinde gerçekleşirken, mevsimsellikten arındırılmamış endeks ise bir önceki aya göre 3,1 puan azalarak 101,0 seviyesinde gerçekleşti.

Verinin detaylarında yer alan, “Gelecek Üç Aydaki Birim Maliyet ve Satış Fiyatı” beklentileri ise yükseliş yönünde gerçekleşti. Ortalama birim maliyetlerde, son üç ayda artış olduğunu bildirenlerle gelecek üç ayda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin güçlendiği görülürken, gelecek üç aydaki satış fiyatına ilişkin artış yönlü beklentilerin de güçlendiği görüldü.

Prof. Dr. Hakan Kara da bu göstergeleri sosyal medyada hesabında şu şekilde yorumladı:

“Şirketlerin satış fiyatlarına dair beklentileri tarihsel zirvelere yaklaştı. Enflasyondaki düşüş başka bahara kaldı.”

  • alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
    0
  • e_lendim
    Eğlendim
    0
  • be_endim
    Beğendim
    0
  • be_enmedim
    Beğenmedim
    0
  • d_nceliyim
    Düşünceliyim
    0
  • _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
    0