Merkez Bankası İstanbul’a taşınmaya başladı

Merkez Bankası İstanbul’a taşınmaya başladı

Banka Dünyası'nı Google'da tercih edilen kaynağınız yapın!

Merkez Bankası’nın ana birimleri İstanbul’a taşınıyor. Bundan böyle merakla beklenen faiz kararları Ankara’nın yanı sıra İstanbul’da da alınabilecek.

Türkiye’nin önemli projelerinden İstanbul Finans Merkezi kapsamında ekonomi yönetimlerinin İstanbul’a taşınması uzun süredir konuşuluyordu. Bu çerçevede Merkez Bankası da bir adım attı ve ana birimlerini İstanbul’a taşımaya başladı.

Edinilen bilgilere göre bankanın iletişim ve dış ilişkiler, piyasalar, bankacılık ve finansal kuruluşlar, araştırma ve para politikası genel müdürlükleri tam kadro olarak İstanbul’a taşındı. İstanbul’a gelen personel sayısının 400’ü geçtiği belirtiliyor. Diğer yandan başkan ve başkan yardımcıları hem Ankara hem İstanbul ofislerinde çalışıyor.

Kaynak: Finans Gündem

  • alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
    0
  • e_lendim
    Eğlendim
    0
  • be_endim
    Beğendim
    0
  • be_enmedim
    Beğenmedim
    1
  • d_nceliyim
    Düşünceliyim
    0
  • _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
    0