Koronavirüs krizi sonrası 6 gençten 1’i işsiz kaldı
  1. Anasayfa
  2. Dünya

Koronavirüs krizi sonrası 6 gençten 1’i işsiz kaldı

0

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), koronavirüs salgınında dünya çapında ortalama 6 genç çalışandan 1’inin işsiz kaldığını açıkladı. Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşu, krizi hafifletmek için adım atılmadığı takdirde bu durumun uzun vadede genç nesil için büyük sıkıntı yaratacağı konusunda uyardı.

ILO, pandeminin meslekler üzerindeki etkisi hakkında yayımladığı raporunun dördüncü baskısında, Covid-19 krizi nedeniyle 305 milyon tam zamanlı işin kaybedildiğini belirtti.

Yetkili mercilere, işyeri güvenliğini artırma ve insanların daha hızlı ve güvenli bir şekilde işlerine geri dönmelerine yardımcı olabilecek Covid-19 test ve izleme önlemlerini uygulamaya koyma çağrısı yapıldı.

ILO Genel Direktörü Guy Ryder, özellikle 15-28 yaş arasındaki gençlerin tehlike altında olduğunu vurguladı.

Kuruluş, istihdam oranının zaten 2008 ekonomik krizi öncesi dönemin altında olduğunu ve gençlerin diğer yaş kategorilerine göre daha tehlikeli bir konumda bulunduğunu vurguladı.

ILO’nun açıkladığı verilere göre, dünya çapında istiham edilen 178 milyon genç işçinin yüzde 40’tan fazlası gıda ya da konaklama gibi salgının vurduğu hizmet sektörlerinde çalışıyordu.

Kaynak: Euronews

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir