Karşılıksız çeke ceza erteleniyor…
  1. Anasayfa
  2. Bankalar

Karşılıksız çeke ceza erteleniyor…

1

Karşılıksız çekteki hapis cezası yeniden düzenlenecek. Hapis cezası kaldırılmayacak ancak 3 yıllık bir infaz ertelemesi getirilecek.

AK Parti, çekleri karşılıksız çıktığı için hapis cezası alacak yaklaşık 200 bin kişiyi yakından ilgilendiren bir çalışma yapıyor. Büyük çoğunluğunu orta ölçekli işletmelerin sahiplerinin oluşturduğu, ekonomi ve istihdama katkı sağlayan bu kişilerin cezaevine girmesi yerine 3 yıllık bir ceza ertelemesi ile borçlarını ödemesi şansı verilmesi planlanıyor.

AK Parti, istihdamı da yakından ilgilendiren bu konuda karşılıksız çek verenlerin cezaevine girmeleri yerine dışarıda kalıp işini döndürmesi ve borcunu ödemesini sağlayacak bir formül üzerinde çalışıyor. Yapılan çalışmaya göre karşılıksız çeke hapis cezası kaldırılmayacak.

Ancak 3 yıllık bir infaz ertelemesi getirilecek. Cezası 3 yıl süre ile ertelenen kişiye borcunu ödemesi için şans tanınacak. Bu süre içinde borcunu öderse cezaevine girmeyecek. Ceza ortadan kalkacak. Böylece hep hapis cezası ortadan kalkmayacak hem de çeki karşılıksız çıkanlara borçlarını ödemeleri şansı verilmiş olacak.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 1
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Bence mantıklı değil.çünki şuan zaten borcun durumuna göre hakim zaten 36 aya kadar taksit yapıyor. Burda sıkıntı ticaret hayatı sıfırlanmış Kişiler ne yapacak.elinde hiçbirşeyi kalmayan biri 3 yıl sonrasına bu paraları bu piyasada nasıl hazırlayacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir