İş Bankası Yurt Dışı Tahvil İhracı İçin Düğmeye Bastı
  1. Anasayfa
  2. Bankalar
  3. İş Bankası

İş Bankası Yurt Dışı Tahvil İhracı İçin Düğmeye Bastı

0

Türkiye İş Bankası, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı özel durum açıklamasıyla yurt dışı tahvil ihracı için düğmeye bastığını duyurdu. Banka, yurt dışında yerleşik yatırımcılara satılmak üzere ABD doları cinsinden, Basel III düzenlemelerine uyumlu ve katkı sermayeye dahil edilebilir nitelikte bir borçlanma aracı (Tier 2) ihraç etmek üzere bankalara yetki verdi.

Yetkilendirilen Bankalar

KAP açıklamasına göre süreçte görev alacak kurumlar BofA Securities, First Abu Dhabi Bank, HSBC, Mashreq, Mizuho ve Standard Chartered Bank’tan oluşuyor. Bu bankalar yatırımcı görüşmelerini yürütecek ve ihracın yapılandırılmasında görev alacak.

Tier 2 Tahvil Ne Anlama Geliyor?

Tier 2 (katkı sermaye) tahviller, Basel III sermaye yeterliliği kuralları çerçevesinde bankaların sermaye tabanını güçlendirmek için kullandığı uzun vadeli borçlanma araçları arasında yer alıyor. İş Bankası’nın planladığı bu tahvil ihracı, bankanın sermaye yapısını desteklemeyi ve uluslararası yatırımcı tabanına erişimini sürdürmeyi hedefliyor. Banka, bu yıl içinde daha önce 500 milyon dolarlık Tier 2 tahvil ile uluslararası piyasalardaki ilk mavi tahvil ihraçlarını da tamamlamıştı.

Sonuç

İhracın nihai büyüklüğü, vadesi ve fiyatlamasına ilişkin detayların yatırımcı görüşmelerinin tamamlanmasının ardından KAP aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Konuya ilişkin haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir