Galatasaray’ın Sermaye Piyasası Kurulu’na yaptığı artırım talebi kabul edildi. Sarı kırmızılılar gelecek parayı Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak için kullanacaklarını açıkladı.
Galatasaray’ın SPK’ya yaptığı başvuru talebi kabul edildi. Sarı kırmızılılar gelecek parayı Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak için kullanacak.
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, “Şirketimizin 5.400.000.000.-TL olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 1.080.000.000.-TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden (bedelli) karşılanmak suretiyle 4.320.000.000.-TL (%400) artırılarak 5.400.000.000.-TL’ye çıkartılmasına ilişkin hazırlanan izahname Sermaye Piyasası Kurulu’nun 27.12.2024 tarihli ve E-29833736-105.01.01.01-65225 sayılı yazısı ile onaylanmıştır.” ifadeleri yer aldı.
Para nasıl kullanılacak?
Galatasaray Spor Kulübü, Bankalar Birliği’nin büyük orada çıkacak. Sarı kırmızılılar, paranın nasıl kullanacağını açıkladı.
- % 39 Ziraat Bankası
- % 38 Denizbank
- % 13 Futbol takımı ödemeleri
- % 7 Diğer borç ödemeleri
- % 3 Vergi ve SGK borçları

Başkan Özbek: Faiz sarmalından çıkmayı hedefliyoruz
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde camiasına müjdeyi vermiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:
Hedefimiz Galatasaray’ı borç yükünden kurtarmak. Bu projeleri daha önce açıklamıştık ve sonuna geldik. Bankalar konsorsiyumu ile yapılan anlaşmayı sonlandırmak istiyoruz. Bütün kulüplerin amacı bu. Faizlerin yüksekliği sebebiyle kulüpler aktivitelerini yürütemez hale geldi. Faiz yükünden kurtulmak için konsorsiyumla yaptığımız anlaşmayı sonlandırmak için faaliyetlerimizin de sonuna geldik. Özellikle Florya’dan kaynaklanacak meblağ ve sermaye artırımıyla faiz sarmalından çıkmayı hedefliyoruz. İnşallah bunu da yakında açıklayacağız.

