Çin bankaları büyük kayıplarla karşı karşıya
  1. Anasayfa
  2. Bankalar

Çin bankaları büyük kayıplarla karşı karşıya

0

Çin’de yaşanan emlak krizi neticesinde Çin bankaları büyük kayıplarla karşı karşıya kalabilir.

Çin’in 20’den fazla kentinde ev satın alan kişilerin ipotekli konut kredilerini ödemeyi reddetmesi ülkenin bankaları üstündeki baskıyı artırabilir ve emlak krizinin tehlikeli bir noktaya evrilmesine yol açabilir.
Ülkenin emlak piyasasında güvenin düşmesi nedeniyle Çin bankaları en kötü senaryoda 350 milyar dolarlık ipotek zararı ile karşı karşıya.

Durdurulan projelerin yarattığı sarmal kriz, yüz binlerce kişinin konut satın alan güvenini sarstı, 90’dan fazla şehirde bir ipotek boykotunu tetikledi ve daha geniş sistemik risklere yol açabileceği endişesi yarattıı. Şimdi asıl soru, bunun olup olmayacağı değil, ülkenin 56 trilyon dolarlık bankacılık sistemini ne kadar yıpratacağı.

En kötü senaryoda, S&P Global Ratings, 2,4 trilyon yuan (356 milyar USD) veya ipoteklerin %6,4’ünün risk altında olduğunu tahmin ederken, Deutsche Bank konut kredilerinin en az %7’sinin tehlikede olduğu konusunda uyarıyor. Şimdiye kadar, borsada işlem gören bankalar, boykotlardan doğrudan etkilenen gecikmeli ipoteklerde sadece 2,1 milyar yuan bildirdi.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir