BİM’in katılım bankasına BDDK’dan izin çıktı

BİM’in katılım bankasına BDDK’dan izin çıktı

Banka Dünyası'nı Google'da tercih edilen kaynağınız yapın!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yeni bir katılım bankasının kurulmasına ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

BİM, Temmuz-2025’te dijital katılım bankası kurma seçeneğini masaya yatırmıştı. Ancak yapılan değerlendirmeler sonrası Aralık-2025’te yön değiştirerek geleneksel katılım bankası kararı almıştı.

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan BDDK kararına göre BİM’in kuracağı katılım bankasının adı ‘Dost Katılım Bankası’ oldu.

Karara göre, BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., Desto Atık Yönetimi A.Ş., Dost Global Danışmanlık A.Ş., GDP Gıda Paketleme Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ES Global Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin kurucu ortakları arasında yer aldığı, 10 milyar lira kuruluş sermayeli Dost Katılım Bankası A.Ş.’nin kurulmasına izin verildi.

  • alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
    2
  • e_lendim
    Eğlendim
    0
  • be_endim
    Beğendim
    1
  • be_enmedim
    Beğenmedim
    0
  • d_nceliyim
    Düşünceliyim
    0
  • _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
    0