Yüksek kâr getirisi bulunan güvenilir bir fon vaadiyle aralarında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 19 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen bankacı Seçil Erzan’ın davası Türkiye’nin gündemini meşgul ederken benzer bir olay da İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yaşandı.
Kadıköy’de bulunan bir kamu bankası personeli olan Ü. G’nin, 2017 yılında yüksek kâr vaadi ile yaklaşık 200 kişiyi 100 milyon dolar dolandırdığı iddia edildi.
5 yıl sonra dolandırıldığını fark eden mağdurlar 2022 yılında Ü. G. isimli bankacıdan şikayetçi oldu. Şikayetler üzerine savcılıkta ifade veren Ü. G. serbest bırakıldı. Suç duyurusunda bulunmayan diğer mağdurlar ise dün Anadolu Adliyesi’ne giderek Ü. G’den şikayetçi oldu. Mağdur avukatı Abdullah Bişaroğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
“BU DOSYADA HERHANGİ BİR İŞLEM YAPILMIYOR”
Ü.G.’nin kurbanlarından olduklarını belirten 15 kişilik grup, Anadolu Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.
Grubun Ü.G. hakkında suç duyuruları bulunduğu belirten avukat Abdullah Bişaroğlu, “Ü. G. etrafındaki insanlardan çeşitli miktarlarda paralar toplayarak yüksek kar vaadinde bulundu. Akabinde de bu paraları alarak ortalıktan kayboldu. Müşteriler, 2022 tarihinde şüpheli hakkında suç duyurusunda bulundu” dedi. Avukat Abdullah Bişaroğlu, “Kamuoyunu meşgul eden futbolcular kadar belki de ünlü olmadıkları için dosyalarında hiçbir ilerleme kaydedilmiyor. Savcılığa yöneltilen ısrar dilekçelerine rağmen savcılık tarafından bu dosyada herhangi bir işlem yapılmıyor. Ü. G., 4 Ağustos 2022 tarihinde ifadesi alındıktan sonra da adliyeden hiçbir tedbir alınmadan serbest bırakılmış ve müştekilerin hiçbirisi bu şahsa ulaşabilmiş değil. Şahıs hakkında devam eden beş tane soruşturma dosyası var hepsi bugün bu dosyada birleştirilmiş durumda. Suç duyurusunda bulunmayan müştekiler var. Bugün onlar için ayrıca suç duyurusunda bulunacağız. Bu şahıs hakkında adli işlemlerin ivedilikle ve usule uygun bir şekilde yapılması gerektiği inancı taşıyoruz” ifadelerini kullandı.
“100 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE”
Bişaroğlu, “100 milyon doların üzerinde bir paranın Ü. G. isimli şahsa havale edildiğini biliyoruz. Bu havalelerin altın gönderme, Euro gönderme, elden para verme şeklinde olduğunu biliyoruz. Başta küçük bir miktar aldıktan sonra yüzde 4 oranında kar vaad ediyor. Akabinde bu paranın arttırılması şartıyla kar marjı yüzde 5’e, yüzde 6’ya ve yüzde 7’ye çıkarılıyor. Böylece insanların daha çok para getirilmesi sağlanıyor. Banka içerisinde bir para alışverişi en azından arkanızda gördüğünüz müştekiler çerçevesinde yok. Biz bu tarz işlemlerin bankadan habersiz ve bankadaki müdürlerden habersiz yapılmasını mümkün görmüyoruz. Futbolcular kadar ünlü olmayabilirler ama bu insanlar futbolculardan çok daha fazla para kaptırdılar ve futbolculardan çok daha fazla sayıdalar, 200 kişiden bahsediyoruz” diye konuştu.
Öte yandan, henüz bilinmeyen bir nedenle bahse konu olan banka şubesinin kapalı olduğu ve tabeladaki harflerin sökülmüş olduğu görüldü.

