Özgür Demirtaş: Merkez Bankası Başkanı kim olursa olsun! Yapılması gerekenler…
  1. Anasayfa
  2. Genel

Özgür Demirtaş: Merkez Bankası Başkanı kim olursa olsun! Yapılması gerekenler…

0

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’ndaki başkan değişikliğinin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlar yaptı.

16 aydır Merkez Bankası Başkanlığını yapan Murat Uysal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alınmış, yerine eski Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal getirilmişti. Atamanın ardından Prof. Özgür Demirtaş’tan konuyla ilgili yorum geldi.

Twitter hesabından 3 madde sıralayan Prof. Demirtaş, “Bunlar olursa kısa vadeli yaraları sararız. Uzun vadeli iyileşme için ise yapısal reform şart” dedi.

Prof. Demirtaş’ın paylaşımları şöyle:

“Merkez Bankası Başkanı kim olursa olsun. Yapılması gereken şey: 1) Sert, doğrudan faiz artırımı. 2) ‘Faiz enflasyonun nedenidir’ söyleminin bırakılması. 3) Başkanın bağımsız olması. Bunlar olursa kısa vadeli yaraları sararız. Uzun vadeli iyileşme için ise yapısal reform şart.

Merkez Bankası’nın acil ihtiyacı olan makro-ekonomist ve Merkez Bankacılığı geçmişi olan üst düzey kişiler. Ben Finans Profesörüyüm, uygun değilim.

MB yeni başkanı Naci bey uzmanlara danışarak yürürse iyi olur. Danışılması gereken önemli iki isim Uğur Gürses ve Kerim Rota olmalıdır. Uğur Gürses’in MB hakkındaki derinliği, Kerim Rota’nın da Hazine hakkında derinliği daha fazla hata yapılmasını engeller.”

  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 2
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir