Güler Sabancı ‘Dünyanın En Güçlü 100 Kadını’ listesindeki tek Türk
  1. Anasayfa
  2. Genel

Güler Sabancı ‘Dünyanın En Güçlü 100 Kadını’ listesindeki tek Türk

0

Listenin birinci sırasında AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen bulunurken, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ikinci, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris üçüncü sırada yer aldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Forbes Dergisi’nin geleneksel olarak her yıl belirlediği “Dünyanın En Güçlü 100 Kadını” listesine bu yıl da Türkiye’den girmeyi başaran tek Türk iş kadını oldu.

Dünyanın en prestijli iş dünyası dergilerinden Forbes tarafından hazırlanan “Dünyanın En Güçlü 100 Kadını” listesinde yer almayı başaran tek Türk iş kadını olan Sabancı, listede 81. sırada yer aldı.

Listenin birinci sırasında Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen bulunurken, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ikinci, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise üçüncü  sırada yer aldı.

Derginin internet sitesinde yer alan açıklamada, Güler Sabancı’nın Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi’nde de Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu hatırlatılırken, European Round Table for Industry’nin (ERT) ilk kadın üyesi olduğu belirtildi. Ayrıca Güler Sabancı’nın, MIT Energy Initiative’in Dış Danışma Kurulu’nda görev aldığı anımsatıldı.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir