Genel Sağlık Sigortası borçları siliniyor
  1. Anasayfa
  2. Genel

Genel Sağlık Sigortası borçları siliniyor

0

GSS prim borçları 100 milyar TL’yi aşarken, hükümetten prim borcunu ödemeyeneler için kritik bir adım geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, 2 milyar liralık prim borcunun silineceğini duyurdu.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi‘nin ayrıntılarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Usta, 2015 tarihi itibarıyla prim borçlarını ödemeyen vatandaşların borçlarının tamamen silineceğini söyledi.

Bugün Meclis’e sunulan 28 maddelik teklifte GSS borçlarının silinmesinin yanı sıra, engelli vatandaşların emekliliği, ahilik sandığı düzenlemesi, iş göremezlik ödenekleri ve aile hekimlerinin işlevine ilişkin pek çok yeni düzenleme yer alıyor. 

400 bin kişinin GSS borcu siliniyor

CNBC-‘nin haberine göre, daha önceki GSS yapılandırma kanunlarından yararlanamayanların prim borçlarının tamamı siliniyor. Yaklaşık 400 bin kişinin yararlanacağı düzenlemeyle sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaşması hedefleniyor. 

Öte yandan GSS affından yararlanamayan ve prim borçlarını ödeyemeyen kişiler, bir düzenleme yapılmazsa 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 1
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir