Garanti BBVA sendikasyon kredisi sağladı

Garanti BBVA sendikasyon kredisi sağladı

Banka Dünyası'nı Google'da tercih edilen kaynağınız yapın!

Garanti BBVA, sendikasyon kredisini yenileyen son banka oldu.

Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre banka 2 Aralık 2024 tarihinde 367 gün vadeli 244 milyon dolar ve 162,4 milyon euro tutarında iki ayrı dilimden oluşan sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.

Açıklamaya göre 21 ülkeden 43 finansal kurumun katılımıyla ve dış ticaretin finansmanı ve sürdürülebilir projelerin finansmanı amacıyla kullanılacak olan kredinin toplam maliyeti ABD doları dilim için SOFR + yüzde 1,75, euro dilim için Euribor + yüzde 1,5 olarak gerçekleşti.

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Garanti BBVA Genel Müdürü Mahmut Akten “Sendikasyon anlaşmamız, işlem gelirlerinin BBVA grubuyla belirlemiş olduğumuz sürdürülebilir faaliyetlerin finansmanı standardımıza uygun şekilde kullanılmasını içeriyor. Sendikasyonumuz gerek katılan banka sayısı gerekse katılım tutarları bakımından yoğun talep gördü” dedi.

  • alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
    0
  • e_lendim
    Eğlendim
    0
  • be_endim
    Beğendim
    0
  • be_enmedim
    Beğenmedim
    0
  • d_nceliyim
    Düşünceliyim
    0
  • _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
    0