Fed’den 50 baz puan faiz artış beklentisi yükseldi
  1. Anasayfa
  2. Dünya

Fed’den 50 baz puan faiz artış beklentisi yükseldi

0

ABD’de tahminleri aşan enflasyon rakamları sonrası para piyasalarında Fed’in önümüzdeki 3 toplantıda 50’şer baz puan faiz artırımı fiyatlanıyor.

Traderlar gelecek aylarda Fed’den 3 kez 50’şer baz puanlık faiz artışını fiyatlıyor.

Bloomberg HT’nin haberine göre, ABD’de enflasyonun Mayıs ayında tırmanışını sürdürdüğünü gösteren verilerin ardından swap piyasasında Haziran, Temmuz ve Eylül’de 50’şer baz puanlık artış bekleniyor.

AmeriVet Securities’den Gregory Faranello “her toplantıda 50 baz puanlık faiz artışı masada. Enflasyon düşene kadar önden yüklemeli artışlar olabilir. 75 baz puanlık artış da değerlendirilebilir ancak Başkan Powell daha ölçülü artışlardan yana” açıklamasını yaptı.

Ülkede enflasyon Mayıs’ta yıllık yüzde 8.6’ya yükseldi. Aylık yükseliş yüzde 1 ile tahminleri aştı. Çekirdek enflasyon da tahminlerin üzerinde gerçekleşti.

2 yıllık ABD tahvil faizi 16 baz puan artarak yüzde 2.97 ile 2018’den beri en yüksek seviyeye ulaştı. 10 yıllık tahvil faizi de 5 baz puan artarak yüzde 3.09 oldu.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir