Koronavirüs salgınında meslek grubu olarak en riskli meslekler arasında yer alan bankacıların her gün pek çok kişiyle iletişim kurması ve sürekli para ile temas etmesi koronavirüs bulaşma riskini artırmaktadır.
Özellikle hükümetin açıkladığı destek paketleri ve bayram ikramiyeleri nedeniyle vatandaşların yoğun bir şekilde gittiği banka şubelerinde insanların ihtiyaçlarının aksamaması için son derece fedakarca çalışan bankacıları her şubede görüyoruz.

Kamu bankalarından Ziraat Bankası koronavirüs tedbirleri kapsamında şubelerde aldıkları tedbirlerinden ilki banka dışında konulan bariyerler ile müşterilerin birbirleriyle aralarına mesafe koyulması sağlanmıştır.
Gişede çalışan bankacılar için ise önlerine cam panolar yerleştirilmiştir.

Yine şube girişinde güvenlik görevlileri içeriye giren tüm müşterilerin ateşini ölçmekte ve yüksek ateşi olanları sağlık kurumlarına gönderilmektedir.


