Türkiye’nin en büyük süt işleme tesislerinden biri olan Aynes, 2022 yılında TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) tarafından satıldı. Şirketin yeni sahibi Tarım Kredi Kooperatifi de şirkette hemen değişim sürecini başlattı. Şirketin unvanını Tarım Kredi Süt Ürünleri A.Ş. olarak değiştirirken, markayı da Tarım Kredi Süt olarak yeniledi.
Para Dergisi’nin haberine göre yapılan stratejik yatırımlar ve etkin yönetim hamleleriyle tesisler kısa sürede ayağa kaldırıldı ve Tarım Kredi Süt Ürünleri A.Ş. markası altında ülkenin en büyük gıda sanayi kuruluşlarından biri haline getirildi. Şirket şimdi Tarım Kredi Holding bünyesinde faaliyetini başarıyla sürdürüyor. 2025 yılını 12 milyar 500 milyon lira ciro ile kapattı. İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 239’uncu sırada yer aldı. Tarım Kredi Grubu’nun sanayi alanındaki en güçlü lokomotif şirketlerinden biri konumuna geldi. Denizli Acıpayam’daki tesis 130 bin metrekare alan üzerine kurulu. Yaklaşık bin 100 çalışanı bulunan tesiste günlük bin 100 ton çiğ süt işleniyor.
Trarım Kredi Kooperatifi şirketi aldıktan sonra tesisteki değişimler de gözle görünmeye başladı. Denizli-Antalya karayolu üzerinde yer alan fabrikanın ön cephesine Tarım Kredi Mola ve Yaşam Kompleksi kurulmuş. İçinde restoranın da bulunduğu alan 10 bin metrekare büyüklüğünde. Hem araçlı yolcuların hem de otobüslerin konaklaması için tasarlanmış. Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının da olduğunu belirtelim. Kompleks bünyesinde, ihtiyaç durumlarında kullanılmak üzere modern standartlarda tasarlanmış bir konaklama yeri de yer alıyor. Kompleks içerisinde nizami ölçülere uygun voleybol ve basketbol sahaları bile var. Bu alanlar, mola veren ailelerin, gençlerin ve çocukların fiziksel aktivite yapabilmelerine ve yol yorgunluklarını sporla atabilmelerine imkân tanıyor. Ayrıca tesiste çocuklar için oyun parkı da yer alıyor. Tesiste her şey olur da market olmaz mı? Evet, o da var. Tarım Kredi’nin market zinciri KOOP Market tesis içinde yerini almış. Tesisin en önemli mekanının ise Tarım Kredi Mola Restoran olduğunu belirtelim. Restoran mönüsündeki ürünlerin neredeyse tamamı Tarım Kredi Kooperatifi iştiraklerinin ürünleri. Restoran aynı anda 300 kişiye hizmet verebiliyor. Mönüde hem yöresel hem de ulusal mutfaklardan seçenekler bulunuyor. Denizli üzerinden Antalya’ya giden herkesin uğrayıp gönül rahatlığı ile yemek yiyebileceği bir mekan olmuş. Bu arada fiyatlarının da emsallerine göre çok uygun olduğunu belirtelim.

