Borsada yatırımcı sayısı yeniden 7 milyon seviyesinin üzerine çıktı 
  1. Anasayfa
  2. Genel

Borsada yatırımcı sayısı yeniden 7 milyon seviyesinin üzerine çıktı 

0

Borsa İstanbul’da halka arzların yeniden başlaması etkili oldu. Pay senedi yatırımcı sayısı, en son 1 Kasım tarihinde 7 milyon seviyesinin üzerini görmüştü.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde pay senedi yatırımcı sayısı, Borsa İstanbul’da halka arzların yeniden başlamasına bağlı olarak 1,5 ay sonra yeniden 7 milyon seviyesinin üzerine çıktı. 

9 hafta üst üste düşüş yaşanmıştı

MKK’nın açıkladığı yatırımcı ve hesap sayılarına göre, pay senedi yatırımcı sayısı 20 Aralık itibarıyla 7,03 milyon oldu. 9 hafta üst üste düşen pay senedi yatırımcı sayısı, en son 1 Kasım tarihinde 7 milyon seviyesinin üzerini görmüştü.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), iki ay aranın ardından önceki hafta iki halka arz başvurusuna onay verdi. Böylece Çağdaş Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Sümer Varlık Yönetim A.Ş’nin halka arzları gerçekleştirildi.

Aynı hafta pay senedi değeri ise 13,71 trilyon TL’den 13,26 trilyon TL’ye geriledi.

MKK’da kayıtlı toplam hesap sayısı 85,57 milyondan 85,68 milyona, yatırımcı sayısı ise 36,03 milyondan 36,06 milyona yükseldi.

Bakiyeli hesap sayısının 15,12 milyondan 15,34 milyona çıktığı hafta, bakiyeli yatırımcı sayısı da 10,61 milyondan 10,75 milyona geldi.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir