Zorlu Faktoring’in, Arsan Tekstil’e satışı tamamlandı
  1. Anasayfa
  2. Genel

Zorlu Faktoring’in, Arsan Tekstil’e satışı tamamlandı

0

Zorlu Holding’in finans sektöründe faaliyet gösteren tek şirketi olan Zorlu Faktoring’in, satış işlemleri tamamlandı. Zorlu Faktoring, merkezi Kahramanmaraş’ta bulunan ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Arsan Tekstil’e 138 milyon liraya satıldı. 

Zorlu Holding’in finans sektöründeki tek şirketi olan ve faaliyetlerine de 2012 yılında İstanbul’da başlayan Zorlu Faktoring’in satışıyla ilgili görüşmeler bu yılın başında duyuruldu. 

Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş., 18 Mart’ta Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamada, Zorlu Faktoring A.Ş.’nin sermayesinin yüzde 92’sine karşılık gelen kısmının Zorlu Holding’den satın alınmasına dair ‘Hisse satın alma sözleşmesi’ imzalandığını belirtmişti. 

Arsan Tekstil, pay devrinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) onayı halinde yapılacağını kaydetmişti.

Zorlu Faktoring’in devriyle ilgili sürecin tamamlandığı yine KAP’a yapılan açıklamayla duyuruldu. 

Arsan Tekstil’den KAP’a yapılan açıklamada şöyle denildi:

6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nun (“Kanun”) 11. Maddesi ile “Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik’in (“Yönetmelik”) 8. maddesi uyarınca, “Zorlu Faktoring Anonim Şirketi” unvanlı faktoring şirketinin 150.000.000 TL olan nominal sermayesinin % 92’sine karşılık gelen 138.000.000 TL nominal kısmının şirketimiz tarafından Zorlu Holding A.Ş. ‘den satın alınmasına ve payların şirketimize devrine ilişkin işlemler 17.09.2025 (bugün) tarihi itibarıyla tamamlanmıştır.

Kaynak: Patronlar Dünyası

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir